Τοποθετήθηκε καρδιολόγος στα Ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΙΚΑ)

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Ζαχαρούλα Κανέλλη, και τον Προϊστάμενο του τμήματος Δημήτρη Πέτσα, συναντήθηκε χθες (7/2) στα γραφεία της Β’ Δ.Υ.ΠΕ. (Δίοικηση Υγειονομικής Περιφέρειας) με τον Διοικητή, Χρήστο Ροϊλό.

Τοποθετήθηκε καρδιολόγος στα Ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΙΚΑ)

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στα Ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α. Πετρούπολης, επισημαίνοντας τις σοβαρές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι δημότες λόγω της έλλειψης υγειονομικού, βοηθητικού προσωπικού καθώς και υγειονομικού υλικού.

Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η ανάγκη τοποθέτησης ιατρών από τη Β’ Δ.Υ.ΠΕ. προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών της Πετρούπολης σε βασικές ειδικότητες όπως καρδιολόγος, παθολόγος, ορθοπεδικός, οδοντίατρος και άλλες. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μετατροπή του πρώην ΙΚΑ σε ένα σύγχρονο αστικό Κέντρο Υγείας.

Ο κ. Ροϊλός έδειξε κατανόηση ως προς τα ζητήματα που του ανέδειξε ο Δήμαρχος και ανταποκρινόμενος όρισε καρδιολόγο στα Ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της πόλης μας με άμεση ισχύ. Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως και ο ίδιος θα παρέμβει στο Υπουργείο Υγείας για την προώθηση των αιτημάτων μας.

Ο Δήμαρχος το προσεχές διάστημα θα αιτηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, για να θέσει επιτακτικά την ανάγκη να γίνουν οι απαιτούμενες, από το Υπουργείο, ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.