Κοινωνική Πολιτική

Όλη η πολιτική μας, ως Δημοτική Αρχή, διαπνέεται από το στόχο να απαλλάξει και ν΄ ανακουφίσει οικονομικά το λαό της Πετρούπολης, παρέχοντας του δωρεάν υπηρεσίες και δράσεις πρόνοιας. Σ΄ αυτές τις συνθήκες, η Δημοτική Αρχή έχοντας ν΄ αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, παλεύει σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς κρατική στήριξη σε προσωπικό και χρηματοδότηση, και προσπαθεί να προσφέρει στους δημότες, υπηρεσίες που θα ΄πρεπε να παρέχει το κράτος.

Πως εκφράζει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή την Κοινωνική Πολιτική & την Αλληλεγγύη

Μέσα από την πολιτική που ασκούμε προσπαθούμε να δώσουμε στον λαό χέρι βοήθειας, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να αντιπαλέψει το σύστημα που τον καταδικάζει στην εξαθλίωση.
Από το 2011, που αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου, μέχρι και σήμερα μαζί με τις Υπηρεσίες, παλεύουμε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, χωρίς κρατική οικονομική χρηματοδότηση και χωρίς την ελάχιστη στήριξη με μόνιμο προσωπικό, έχοντας αντίποδα την πολιτική μας και τη συνεργασία που έχουμε κατακτήσει με όλους τους φορείς της πόλης και που μαζί τους προσπαθούμε να προσφέρουμε στους δημότες, υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει το κράτος.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ως Δημοτική Αρχή, μέσα από πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, προσπαθούμε να διευρύνουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, των άνεργων, συνολικά του λαού της πόλης. Η λαϊκή αλληλεγγύη για εμάς είναι όπλο, εφόδιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική, που γεννάει την ανεργία, τις απολύσεις, την φτώχεια, και να διεκδικήσουμε μία ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, οι δομές που λειτουργούν κάτω από την εποπτεία του, μαζί με διάφορους συνεργαζόμενους φορείς ή μεμονωμένους πολίτες που στηρίζουν το έργο της, προσφέρει στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης μας, ενώ προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους ωφελούμενους, λαμβάνοντας υπόψη της, όλες τις οικογενειακές-κοινωνικές-οικονομικές παραμέτρους, ώστε να παραμείνει αρωγός σε αυτούς που πραγματικά βρίσκονται σε δυσχερή θέση.