Επίσκεψη του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Κακαβά στις σχολικές μονάδες της πόλης.

Επίσκεψη του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Κακαβά στις σχολικές μονάδες της πόλης.

Επίσκεψη στις Σχολικές Μονάδες της πόλης πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο επισκέφθηκαν πάνω από δέκα σχολεία της πόλης μας, όπου συνομιλώντας με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς, κατέγραψαν τα αιτήματά τους και ενημερώθηκαν εκτενώς για την εικόνα των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Κατά την επίσκεψή τους στις εκπαιδευτικές μονάδες διαπιστώθηκε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ οι σχολικές εγκαταστάσεις πληρούν όλες της προδιαγραφές για την ασφάλεια των μαθητών και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
Σημειώνεται, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών μονάδων και έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να είναι όλα έτοιμα με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.
Στη δήλωσή του μετά την επίσκεψη στα σχολεία ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Χάρη στη μεθοδική δουλειά όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Πετρούπολης και την πολύ καλή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τις σχολικές μονάδες της πόλης μας να ανοίγουν, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Τα σχολεία μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και περιμένουν να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά. Ως Δήμος, στηρίζουμε εμπράκτως τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς και δεσμευόμαστε πως θα παραμείνουμε δίπλα τους, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σε οτιδήποτε χρειαστούν. Η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και τρία χρόνια αποδίδει καρπούς και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε».
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, υπογράμμισε: «Ο Δήμος μας, ο Δήμαρχος κι εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και με τον διάλογο και την ουσιαστική συνεργασία θα μεριμνούμε τόσο για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν, όσο και για την προώθηση σημαντικών εκπαιδευτικών θεμάτων.
Με τη νέα σχολική χρονιά και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στόχος μας είναι η αλληλεπίδραση του σχολείου με την κοινωνία, μέσω προγραμμάτων που έχουμε καταρτίσει με τις κοινωνικές μας δομές και τους κοινωνικούς μας επιστήμονες.
Εύχομαι καλή αρχή σε όλους μας, καλή δύναμη, και αντοχές! Όλοι μαζί είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε πολλά!».