Μήνυμα Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου για τη νέα σχολική χρονιά
Μήνυμα Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου για τη νέα σχολική χρονιά
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος δήλωσε:
Βρισκόμαστε ξανά στην αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς.
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το σχολικό έτος ξεκινά και πάλι και μας στέλνει μήνυμα ελπίδας, με νέους στόχους και νέες προσδοκίες.
Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να τους προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, να ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, να τους καθοδηγήσουν και να τους εμπνεύσουν.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια ζήσαμε δύσκολες στιγμές, που επηρέασαν την εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως, παρ όλες τις υγειονομικές δυσκολίες που ακόμα υφίστανται, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά και θα επαναφέρει βήμα – βήμα την καθημερινότητα των παιδιών μας στη φυσιολογική κατάσταση, αρκεί να επικρατήσει ψυχραιμία, πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης από όλους.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η Δημοτική αρχή και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πετρούπολης θα βρίσκονται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας σε κάθε περίσταση και για όποια κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη προκύπτει.
Προτεραιότητά μας είναι να νιώθουν τα παιδιά μας ασφαλή και να απολαμβάνουν ένα φιλόξενο, καθαρό και λειτουργικό σχολείο, διότι εκεί χτίζεται το μέλλον μας.
Εύχομαι από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, με υγεία, και όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, να εφοδιαστούν με ψυχική αντοχή, επιμονή, εργατικότητα και δύναμη!