Εικόνα διανομής πασχαλινών γευμάτων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ο Δήμος Πετρούπολης εξασφάλισε και προσέφερε συνολικά 1200 μερίδες πασχαλινών γευμάτων και εδεσμάτων, τόσο σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όσο και σε άτομα που δήλωσαν συμμετοχή στην Νέα Δομή «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» του Δήμου και βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, δε στάθηκαν εμπόδιο στο έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον συντονισμό του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κακαβά, προχώρησαν στην διανομή των πασχαλινών «Γευμάτων Αγάπης».
Η πρώτη διανομή των πασχαλινών γευμάτων πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο και περιλάμβανε 600 μερίδες από: μαγειρίτσα, σαλάτα, ψωμί, και πασχαλινά αυγά και η δεύτερη ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα και περιλάμβανε 600 μερίδες από: αρνί με πατάτες, σαλάτα, ψωμί, πασχαλινά αυγά και ατομικό τσουρέκι.
Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Περιφέρεια Αττικής και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τους οποίους συμπράξαμε για την υλοποίηση αυτής της δράσης και στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λεωτσάκο, που έδωσε το μάχιμο παρών στην προσπάθειά μας.
Ευχαριστούμε επίσης για την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους, τους Αντιδημάρχους: Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα και Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου.
Ακόμη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτη Χριστόπουλο, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Βενετσιάνο Μανωλάκο, τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας που για άλλη μια φορά έδωσαν το παρών και φυσικά τους ακούραστους εθελοντές πολίτες, Στέλιο Κολίσογλου, Aπόστολο Μπίσκα, Πανάγο Μπιλιώνη, Κώστα Κακαβά και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Βαμβακά για τις υπηρεσίες τους αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.
Τα γεύματα έγιναν πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη συνδρομή των εργαζόμενων στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, στην Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» & «Φροντίδα» και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, που σηκώνουν στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος των ημερών. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Πηγή Αποστολάκη, τον Προιστάμενο Δημήτρη Πέτσα και τον Υπέυθυνο της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» Νίκο Παππά.
Όλοι μαζί, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης αλλά και αυταπάρνησης, στερούν χρόνο από τις οικογένειές τους, για να βρεθούν στο πλευρό των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Οι πράξεις τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα  σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το σύνθημα:
Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…