Δήμος Πετρούπολης

ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID-19 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στη σκληρή «μάχη» για την αντιμετώπιση του CΟVID-19 συστρατεύτηκαν οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης, με «όπλα» τους την ενοποίηση, τη συνεργασία και την από κοινού υιοθέτηση πρωτοβουλιών/δράσεων, με σκοπό την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Ορμώμενοι από την επίτευξη αυτού του στόχου αιτήθηκαν, μέσω υπομνήματος/επιστολής, από τον Υφυπουργό Υγείας, την ένταξη της Μονάδας Υγείας Αγίων Αναργύρων στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τη μετατροπή της σε Κέντρο Αναφοράς του CΟVID-19.
Με αδιάσειστα επιχειρήματα για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος, όπως η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, η άμεση και ταχεία πρόσβαση και εξυπηρέτηση πολύ μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας σε παροχές υγείας που αφορούν τον COVID-19, οι τρεις Δήμαρχοι έκαναν έκκληση στον Υφυπουργό Υγείας να ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή τους.
Επισήμαναν, τέλος, ότι η δημιουργία του Κέντρου Υγείας αποτελεί «πράξη υψίστης σπουδαιότητας» στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που διανύουμε (λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανή κορύφωση της νόσου τον μήνα Απρίλιο) και ότι σε κάθε περίπτωση, είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να στηρίξουν τους πολίτες και για να ανασχεθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα ο κίνδυνος από τον νέο κορωνοϊό.
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΔΩ: https://petroupoli.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/Aitima-kentrou-anaforas-covid19-1.pdf