ΙΔΕΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Μένουμε Σπίτι και Αξιοποιούμε Δημιουργικά τον Χρόνο μας με τα Παιδιά
Δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πετρούπολης.
Ο Δήμος Πετρούπολης, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (που ήταν από τα πρώτα δραστικά μέτρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού) και κατανοώντας την ανάγκη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημιούργησε γι’ αυτά έναν ειδικό χώρο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, με γνώμονα την οργάνωση του ελεύθερου χρόνου τους και την προσπάθεια ενίσχυσης των πεδίων της μάθησης.
Μέσα από το ειδικό πεδίο «Μένουμε Σπίτι και αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά» οι γονείς θα μπορούν να βρουν σε χωριστές ενότητες, παραμύθια, παιδικά τραγούδια, δημιουργικά παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες, για να αξιοποιήσουν με τρόπο ουσιαστικό, δημιουργικό και παιδαγωγικό, τον άπλετο χρόνο που έχουν με τα παιδιά τους.
Στη νέα αυτή Δράση του Δήμου Πετρούπολης, ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό το Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών της πόλης μας. Με τη δική τους συνεργασία, την καθοδήγηση και τις δικές τους προτάσεις, ο κατάλογος των δράσεων θα αυξάνεται συνεχώς, ενώ θα ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση οι ενότητες με τις δραστηριότητες, τις κατασκευές, τα παιχνίδια και τις συμβουλές που απευθύνονται στο ηλικιακό και γνωστικό αντικείμενο των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Επισκεφθείτε τη Δράση «Μένουμε Σπίτι και αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://petroupoli.gov.gr/2020/03/idees-apasxolisis-paidion/