Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Δωρεάν Σεμινάριο Αυτοάμυνας για εφήβους στον Δήμο Πετρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών παιδιών, αλλά και των μητέρων τους που τα συνόδευαν, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στην αίθουσα Γυμναστικής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πετρούπολης, το Δωρεάν Σεμινάριο Αυτοάμυνας για εφήβους, με τίτλο «Αυτοάμυνα Υπέρ Τρίτων».

Το χρήσιμο και πρωτότυπο Σεμινάριο διοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Πετρούπολης, το Γραφείο Τύπου του Δήμου και ο Αθλητικός Σύλλογος Καράτε «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Εθνική Προπονήτρια Μαρίζα Σουμπασάκη, τον Περικλή Κανέλλη Προπονητή και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε και τους βοηθούς τους Λυδία Ξένου, Γιώργο Καράλη, Άννα Μινύρη και Αναστάση Πουλιάση, οι οποίοι έχουν Πανελλήνιες, Παναλβανικές και Πανευρωπαϊκές επιτυχίες στο άθλημα του Καράτε.

Τα έφηβα κορίτσια και αγόρια που συμμετείχαν στο Σεμινάριο, ενημερώθηκαν για τις βασικές τεχνικές Αυτοάμυνας, αλλά και για τακτικές αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων, ενώ η εκπαίδευση ήταν δομημένη πάνω σε πραγματικά σενάρια επιθέσεων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με πρακτικές και εφαρμόσιμες τεχνικές που επιτρέπουν στον ασκούμενο να αναπτύξει τα φυσικά του ένστικτα και να αξιοποιήσει καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Σταματοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός.