Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» στο πλαίσιο των Αθλητικών Εκδηλώσεων «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 ο «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου», με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών & αθλούμενων, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου Πετρούπολης και συγκεκριμένα του Τμήματος Αθλητισμού, της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας.

Ο αγώνας εκτυλίχθηκε σε δύο διαδρομές, του ενός χιλιομέτρου (για παιδιά 6-12 ετών & ΑμεΑ) και των πέντε χιλιομέτρων (για εφήβους 13 ετών και άνω & ενήλικες) και κατά γενική ομολογία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Η προσέλευση αθλητών & αθλούμενων ήταν αθρόα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση εθελοντών, οι οποίοι προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια σε αθλητές και αθλούμενους και συνέβαλαν κατά πολύ στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες διασκέδασαν, απολαμβάνοντας τη φύση και τις διαδρομές του άλσους και επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικό μετάλλιο.

Ο «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» στήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του μαζικού αθλητισμού, με σκοπό τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και η επιτυχής έκβασή του έθεσε τις βάσεις, ώστε να γίνει θεσμός για την πόλη μας και να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας το 2024.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σχετικά με τη διοργάνωση του αγώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο “Λαϊκός Αγώνας Δρόμουστέφθηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία και αποτέλεσε μια αληθινή γιορτή του Αθλητισμού για την Πετρούπολη, που θέλουμε να την θεσμοθετήσουμε. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον αγώνα, τους δεκάδες εθελοντές, που με μεγάλη διάθεση και φιλοτιμία συνέβαλαν στην κάλυψη των απαιτήσεων της διοργάνωσης προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και φυσικά τους υπαλλήλους του Δήμου Πετρούπολης που εργάστηκαν για την προετοιμασία και την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα. Όλοι μαζί, αποδείξαμε ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας και δουλεύοντας με καλή οργάνωση, μεράκι και διάθεση προσφοράς, μπορούμε να πετύχουμε πολλά!».

Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός δήλωσε: «Ο “Λαϊκός Αγώνας Δρόμου”, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενεργοποίησης των πολιτών σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού και εύχομαι να αποτελέσει το έναυσμα για την καθιέρωση της άθλησης και της εθελοντικής προσφοράς ως μέρος της καθημερινότητας μας και ως στάση ζωής. Το πλήθος των συμμετεχόντων μας εξέπληξε θετικά, τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας, υπενθυμίζοντάς μας ταυτόχρονα πως όλοι οι φορείς οφείλουμε να στηρίζουμε αντίστοιχες δράσεις. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους εθελοντές, για την άρτια οργάνωση και την πολύτιμη βοήθειά τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την “Άνοιξη – Καλοκαίρι 2024”».

 Τον «Λαϊκό Αγώνα Δρόμου» τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι: Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Θοδωρής Λάππας, Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, Πολιτισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου, Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας & ΚΑΠΗ Παναγιώτης Κάκαλης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βαμβακάς.

 Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια: Νερό Ρούβας, Bella Frutta, Dynamic Team

Φωτογραφίες: George Panos Photography

 

Περιηγηθείτε σε φωτογραφίες από τον αγώνα…