ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων φορέων, με θέμα τον συντονισμό των κινήσεων που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής, ώστε να οργανωθεί και να εντατικοποιηθεί ο αγώνας κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από 16 ως 18 Δεκεμβρίου (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), με πορεία από το Δημαρχείο Πετρούπολης προς την λεωφόρο Θηβών (Λακιώτης), πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.
Επιπλέον, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τόνισε: “Ζητάμε χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της χωματερής της φυλής, γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε μόνο «κατανόηση» από την πλευρά της κυβέρνησης. Σε μας πέφτει ξανά για άλλη μία φορά, το βάρος να αγωνιστούμε για την οριστική απομάκρυνσή της. Έχουμε την υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στους δημότες μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας, να παλέψουμε μέχρι τέλους για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και να διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας μας, καθώς τα τελευταία χρόνια οι ασθένειες στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί. Οι επιπτώσεις της χωματερής είναι ίδιες για όλους μας.
Η διάθεσή μας για αγώνες είναι ενωτική. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε τη συνέχιση, αλλά και την επέκταση της χωματερής ακόμη πιο κοντά στην περιοχή μας. Η απόφαση των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας που προέκυψε πρόσφατα, ύστερα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο «Άπολις», είναι ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο. Αντίστοιχης σπουδαιότητας είναι και οι πρωτοβουλίες εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίοι δημοσιοποίησαν το θέμα εντός του κοινοβουλίου. 
Όλα αυτά θα τα αξιοποιήσουμε, καθώς θα επιδιώξουμε συνάντηση ακόμη και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος ως βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, αλλά και με βάση τις τελευταίες δηλώσεις που έχει κάνει, έχει δείξει ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.
Επίσης, θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, αλλά και με όλους τους βουλευτές του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Ο αγώνας μας για τη σωτηρία της πόλης, την προάσπιση της υγείας και της ποιότητας των συμπολιτών μας συνεχίζεται!
ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ”!