ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Με αμείωτο ενδιαφέρον, ιδιαίτερη φροντίδα και περισσή διάθεση, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του Δήμου Πετρούπολης συνεχίζουν αδιάλειπτα την προετοιμασία δωρεάν γευμάτων για τους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.
Από τις 19 Μαρτίου 2020, ημερομηνία δημιουργίας της νέας δομής «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ» (για τη διαχείριση κρίσης ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και απόρων εν όψει της πανδημίας), το προσωπικό των παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου προετοιμάζει στις εγκαταστάσεις των παιδικών σταθμών (που λόγω της πανδημίας δεν λειτουργούν την τρέχουσα περίοδο) δωρεάν γεύματα σε απόρους, ΑμεΑ, υπερήλικες, και σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σε καθημερινή βάση, δίνοντας εκ περιτροπής το παρόν, οι εργαζόμενοι των δημοτικών σταθμών ετοιμάζουν 60 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανέμονται κατ΄ οίκον, συνεισφέροντας έτσι με διαφορετικό, αλλά αναμφισβήτητα πολύ εποικοδομητικό τρόπο, στην κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος-Γαβριήλ Βλάχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, επισήμαναν ότι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε, είναι επιτακτική η ανάγκη για προσφορά, συνεργασία, πρωτοβουλίες και ενέργειες, που θα «αγκαλιάσουν» τις ανάγκες των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και παράλληλα θα τους δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ψυχολογικής στήριξης, διαβεβαιώνοντάς τους με έργα, ότι «Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…»!