Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010, 21:30

ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010, 21:30

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, στον πιο όμορφο σταθμό του, την πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας. Το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιριού, στο έμπα της δεύτερης δεκαετίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, να επιστρέφει εκεί όπου κάθε χρόνο οι φωνές της πέτρας αντηχούν και απηχούν τον ίδιο το χώρο στο δικό του τραγούδι, το αγαπημένο Θέατρο Πέτρας.

Οι φωνές της Πέτρας σμίγουν και φέτος. Φωνές πολύτροπες και πολύχρωμες, φωνές πολύγλωσσες και πολύφωνες. Φωνές που κομίζουν τόπο, χρόνο, μνήμη. Φωνές που αντηχούν έρωτες, θανάτους και ξενιτιές. Φωνές κατοικημένες από βουνά και ποτάμια, αντάρες και θάλασσες. Φωνές απέριττες, δωρικές. Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά. Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει από την Άπειρο Ήπειρο της πολυφωνίας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τον Καύκασο. Και μια φορά κάθε χρόνο, στο έμπα του καλοκαιριού, το σμάρι των φωνών της πέτρας να ανταμώνει στο φυσικό του χώρο , το Θέατρο της Πέτρας.

Φέτος, στην 11η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού, τη μεγαλύτερη, την πιο γενναιόδωρη σύναξη του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, ανταμώνει στην Πέτρα. Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γεωργία. Αυθεντικοί ερμηνευτές, οι τελευταίοι εναπομείναντες της παλαιότερης κι αυθεντικότερης μουσικής κληρονομιάς. Και δίπλα τους, οι νέοι ιχνηλάτες που εμπνέονται και συναντιούνται στην αλήθεια, τη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα της πολυφωνικής έκφρασης. Ρίγος και σφρίγος στη μεγάλη γιορτή των φωνών.

Φέτος θα είμαστε όλοι κι ακόμη περισσότεροι στην πολυφωνική σύναξη! Οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, οι πολυφωνικοί όμιλοι της Δερβιτσάνης, της Πολύτσανης, του Χλωμού Άνω Πωγωνίου, ο αντιφωνικός όμιλος και το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, η κυρά Όλγα η μοιρολογίστρα από τον Παρακάλαμο, ο βοσκός Ηλίας Κούρος από το Δολό, οι νέοι της “Χαονίας”, της Αετόπετρας και του “Πολύφωνου”. Και δίπλα στην ηπειρώτικη πολυφωνία οι γυναικείες διφωνίες από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, η μελωδική βλάχικη πολυφωνία, οι υπέροχες βουλγάρικες γυναικείες φωνές των “RODHINA”, η ακμαία αλβανική πολυφωνία των “LOT KURBETI”, η μελισματική πολυφωνία των “PESVEBI” από τη Γεωργία. Οι πιο μακρινοί συνταξιδιώτες να έρχονται από την άλλη όχθη του Ειρηνικού, τη μακρινή Καλιφόρνια.

Η μεγαλύτερη πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή εν φωναίς και οργάνοις που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους ηπειρώτικους σκοπούς και χορούς από μια κορυφαία, ατόφια ηπειρώτικη κομπανία. Με το κλαρίνο, το βιολί, το λαούτο και το ντέφι να συνοδεύουν, στο τέλος της γιορτής, το μεγάλο μας κυκλωτικό χορό. Ένα ηπειρώτικο χορό που, όπως και το πολυφωνικό τραγούδι, μας θέλει όλους μαζί. Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στις ψυχές, καλό καλοκαίρι στο Θέατρο Πέτρας, με τις φωνές της πέτρας στην πιο όμορφη γιορτή τους.

 

Τιμές εισιτηρίων :προπώληση 17€, στο ταμείο 20€

 

Προπώληση εισιτηρίων
Βιβλιοπωλείο Πολιτεία – Ασκληπιού 3
Λέσχη Δίσκου – Ακαδημίας 57