ΔΩΡΕΑΝ προβολή της ταινίας «Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης / Raoul Taburin» στον Θερινό Κινηματογράφο Πετρούπολης
Δείτε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:30 την ταινία «Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης / Raoul Taburin» στο «Σινέ Πετρούπολις».
Η ταινία θα προβληθεί ΔΩΡΕΑΝ για τους πολίτες της Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Από τον δημιουργό του πολυαγαπημένου και πολυδιαβασμένου “Μικρού Νικόλα”, Ζαν-Ζακ Σανπέ, έρχεται μία υπέροχη ιστορία για τη φιλία, την αγάπη και τις διάφορες… εκδοχές της αλήθειας, σε μια “αξιαγάπητη” ταινία που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!
Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης!
Ο Ραούλ Τροχίδης είναι ο επίσημος κατασκευαστής και τεχνικός ποδηλάτων στο Σαν Σερόν. Στο ειδυλλιακό χωριό της νότιας Γαλλίας, οι κάτοικοι θαυμάζουν τον Τροχίδη ως τον απόλυτο ήρωα-ποδηλάτη. Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες!
Όταν όμως πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα.
Ζωή ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες…
Στον «Αξιαγάπητο κύριο Τροχίδη» ένα μικρό ψέμα μετατρέπεται σε αβάσταχτο βάρος και μαρτύριο ζωής. Ο συμπαθής κατά τα άλλα ήρωας δεν μπορεί να μοιραστεί το μυστικό του ούτε καν με την καλοσυνάτη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί από παιδιά. Θα φτάσει όμως η ώρα της κρίσης που η αλήθεια θα λάμψει (? και θα παραδεχτεί ότι όλη η ζωή του είναι βασισμένη σε ένα ψέμα. Αθώο μεν, αλλά ψέμα.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο δημιουργός του πολυαγαπημένου και πολυδιαβασμένου «Μικρού Νικόλα», Ζαν-Ζακ Σαμπέ μέσα από την παιδική ιστορία του μιλά για τη δύναμη της φιλίας (ο Τροχίδης και ο φωτογράφος Ποζάτος γίνονται φίλοι) και της αλήθειας.

Δείτε το trailer της ταινίας ΕΔΩ: https://youtu.be/AvDbRpJR3Rk?feature=shared