“ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Αγαπητοί συμπολίτες, -ισσες
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο. Αποτελεί την καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη βαθιάς κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης, ενώ είναι ίσως κορυφαία μορφή εθελοντισμού.
Από το 1997 η Δημοτική Τράπεζα Αίματος στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης του Δήμου έχει πραγματοποιήσει 49 εθελοντικές αιμοδοσίες και έχει καλύψει πολλούς συμπολίτες μας, που είχαν ανάγκη.
Αισθανόμαστε και μέσα από αυτή την επιστολή, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές αιμοδότες της πόλης μας, που όλα αυτά τα χρόνια απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους συμμετέχοντας στο κάλεσμά μας και στηρίζοντας το πολυτιμότερο αγαθό όλων μας, τη ΖΩΗ!!!
Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος.
Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι.

Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από φάρμακα. Το αίμα χαρίζεται. Δίνοντας λίγο αίμα σώζουμε μια ζωή, ενώ η χαρά της προσφοράς μας δυναμώνει και ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας.
Σας καλούμε για μία ακόμη φορά να στηρίξετε την προσπάθεια της εθελοντικής αιμοδοσίας και να ενημερώσετε όλα τα μέλη σας με στόχο να αυξηθεί η προσφορά και να έχουμε και νέους εθελοντές αιμοδότες, ιδιαίτερα σήμερα που η ανάγκη για συγκέντρωση αίματος είναι μεγάλη, καθώς η ζήτηση αυξάνεται.
Θα χαρούμε πολύ να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να σας υποδεχθούμε όλους, παλιούς και νέους, εθελοντές αιμοδότες το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθν. Αντίστασης 61) και ώρα 9.15 π.μ έως 14.00 μ.μ.

Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, με το οποίο:
• Απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες καταγραφής και επιλογής με βελτίωση της γενικότερης εξυπηρέτησης σας.
• Αναγνωρίζεται η εθελοντική συνεισφορά των Αιμοδοτών.
• Δύναται ο Εθελοντής Αιμοδότης να διαχειρίζεται ο ίδιος το προφίλ του.
• Δημιουργείται ενιαία ταυτότητα Εθελοντή Αιμοδότη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!