ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 1ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ "Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ”

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Δρόμου “Ν. Παξιμαδάς”.

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Δρόμου “Ν. Παξιμαδάς”.Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 ο 1ος Αγώνας Δρόμου “Ν. Παξιμαδάς”, με την συμμετοχή πλήθους αθλητών/αθλούμενων, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν την πρώτη αυτή προσπάθεια του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο “Οδυσσέας”.
Οι αγώνες εκτυλίχθηκαν σε διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων για άνδρες/ γυναίκες και 1 χλμ. για αγόρια/κορίτσια έως 15 ετών και κατά γενική ομολογία σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία.
Η προσέλευση αθλητών και αθλούμενων ήταν αθρόα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με συμμετοχές και εκτός του Ν. Αττικής, ο αριθμός των οποίων έφτασε τους 850. Εντυπωσιακή όμως ήταν και η προσέλευση εθελοντών, οι οποίοι πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια σε αθλητές και αθλούμενους και συνέβαλαν κατά πολύ στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.
Η αθλητική αυτή διοργάνωση στήθηκε στα πλαίσια της προώθησης του μαζικού αθλητισμού, με σκοπό την ενασχόληση με τον αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, σε συνδυασμό με την υλοποίηση ενός κοινωνικού σκοπού, μιας και οι συμμετέχοντες στήριξαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.
Επιπρόσθετα όμως, αποτέλεσε το αποκορύφωμα των ποικίλων δράσεων και αθλητικών εκδηλώσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως η Αθλητική Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018 (σε συνεργασία με τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, με επίσημους φορείς του Αθλητισμού, αλλά και με τη συμμετοχή απλών δημοτών), το Κολυμπάμε για Καλό Σκοπό, η ετήσια Ημερίδα Επίδειξης Πολεμικών Τεχνών, ο Ποδηλατικός Γύρος στο Άλσος (σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Οδυσσέας) και άλλες.
Η προσπάθειά μας να καλλιεργούμε το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και την κοινωνική αλληλεγγύη, ως στάσεις ζωής, εκφράστηκε και μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η επιτυχή έκβαση της οποίας έθεσε τις βάσεις, ώστε να γίνει θεσμός για την πόλη μας και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας το 2019.
Ζητούμε συγγνώμη στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στην μετακίνησή τους, όμως θεωρούμε ότι τα προτερήματα από μια τέτοια διοργάνωση υπερτερούν σε σχέση με κάποια τυχόν μειονεκτήματα, απαραίτητα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους, φορείς, σωματεία της πόλης μας για την εθελοντική παρουσία και αμέριστη προσφορά των μελών τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο “Οδυσσέας”, ο οποίος στήριξε την πρώτη αυτή προσπάθεια με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του και συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά και την ημέρα του αγώνα.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα του 1ου αγώνα δρόμου Πετρούπολης “Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ” εδώ
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, καθώς και την βιντεοσκόπηση drone από την ημέρα του αγώνα εδώ.