ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ BRAVO AWARDS 2019!

Υποψηφιότητα του Δήμου Πετρούπολης στα BRAVO AWARDS 2019, με το πρόγραμμα «PartYouth» – Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει θέσει υποψηφιότητα στον θεσμό Bravo Sustainability Awards, τον μεγαλύτερο θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αναπτύσσεται στη χώρα μας, ο οποίος έχει ως στόχο του να αναδείξει, αλλά και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές μεταξύ των συμμετεχόντων Οργανισμών & Φορέων, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση με την οποία συμμετέχει ο Δήμος μας μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, αφορά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο υλοποίησε ως επικεφαλής της πρότασης από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2019, με τίτλο «Η Δημοκρατία μέσω τη καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων – PartYouth».

Στόχος του προγράμματος ήταν να φέρει τους νέους πιο κοντά στην καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στην ιδέα της δημοκρατίας. Οι συμμετέχοντες, μέσα από μία σειρά δράσεων με ημερίδες, επισκέψεις, προσομοιώσεις και κατασκευές, απέδειξαν ότι η συλλογικότητα συμβάλλει στην βελτίωση της μάθησης και στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν νέοι από τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας, καθώς επίσης και νέοι από το τμήμα ΑμεΑ, οι οποίοι συμπέραναν ότι η καλλιτεχνική δημιουργία και η δημοκρατία είναι ταυτόσημες έννοιες μιας προοδευτικής κοινωνίας με ευρωπαϊκό ορίζοντα. Συμμετέχοντες φορείς στο πρόγραμμα ήταν η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, η Περιφέρεια Αττικής και η Βουλή των Ελλήνων, ενώ από τον Δήμο συμμετείχαν η Διεύθυνση Πολιτισμού/Αθλητισμού με τα τμήματα Εικαστικών και Κεραμικής.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν έργα κεραμικής, όπως το «Δέντρο της Δημοκρατίας», το οποίο κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου της πόλης μας, έργα γλυπτικής, καθώς και έργα ζωγραφικής, μερικά εκ των οποίων κοσμούν την Περιφέρεια Αττικής και την Βουλή των Ελλήνων.

Η καινοτόμα αυτή πρόταση συναγωνίζεται με προτάσεις άλλων Δήμων σε διαφορετικούς τομείς. 

Με την προσδοκία ότι η πρότασή μας θα ξεχωρίσει, ζητούμε να στηρίξετε την υποψηφιότητα του Δήμου Πετρούπολης στα BRAVO Awards 2019! 

Η γνώμη σας μετράει και ενισχύει την προσπάθειά μας!

Ψηφίστε ΕΔΩ