Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.

Στα πλαίσια της καμπάνιας για την ανακύκλωση 2018, ο Δήμος Πετρούπολης προχώρησε στην τοποθέτηση κάδων για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Στόχος είναι η εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών με απώτερο σκοπό το σεβασμό προς το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.
Συγκεκριμένα, οι κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών τοποθετήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, του Κολυμβητηρίου, του Κλειστού Γυμναστηρίου, του ΚΕΠ και του Δημοτολογίου. Επίσης, ένα μεγάλο κοντέινερ έχει τοποθετηθεί στο Αμαξοστάσιου του Δήμου για την συγκέντρωση των συσκευών.
Οι πολίτες θα μπορούν μόνοι τους να αποσύρουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι, ενώ για τις ογκώδεις συσκευές παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου να επικοινωνούν με το Τμήμα Καθαριότητας στο τηλέφωνο 210 – 5021300, προκειμένου τα συνεργεία να ενημερώνονται και να πραγματοποιούν την αποκομιδή.
Άλλα Προγράμματα Δράσης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Πετρούπολης είναι τα εξής:
–   Θεματικές ημερίδες και ομιλίες, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση στα σχολεία (μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών), αλλά και των επιχειρήσεων της πόλης μας (καταστήματα, σούπερ μάρκετ κλπ.).
–   Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τις δράσεις, ενημερωτικών αφισών, εντύπου οδηγιών χρήσης, για την ορθή εφαρμογή της ανακύκλωσης.
–   Ταινία μικρού μήκους (με προβολή τους από το θερινό σινεμά Πετ/πολης).
–    Πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής Αλουμινίου, Πλαστικού. Για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος έχουμε αιτηθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων σε χώρους που διεξάγονται αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (Αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα, Πνευματικό/Πολιτιστικό Κέντρο κλπ.).
–   Υλοποίηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ): Βρισκόμαστε στο στάδιο αναμονής για την ένταξη του Δήμου Πετρούπολης στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΡΑΑ, για να ξεκινήσει η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων.
Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.