Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα Ατυχήματα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα Ατυχήματα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πετρούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Στην πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε και είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 160, ενώ στο τέλος της παρουσίασης απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά αλλά και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, το οποίο εντάσσεται στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά». Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.). Ο κ. Αν. Χατζής, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, ως εισηγητής του σεμιναρίου, συνέβαλε στην ευαισθητoποίηση γονέων και εκπαιδευτικών με γνώμονα την ενημέρωση και πρόληψη ατυχημάτων στα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά, όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του σεμιναρίου και ευελπιστούμε οι επόμενες δράσεις να έχουν την ίδια ανταπόκριση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι: «Τα ατυχήματα στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους στους χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. Επιπλέον οι πτώσεις, τα εγκαύματα αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Ως Δίκτυο στοχεύουμε στην έγκυρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα Ατυχήματα.