Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι Δωρεάν Προληπτικοί Έλεγχοι για την Οστεοπόρωση στον Δήμο Πετρούπολης

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι Δωρεάν Προληπτικοί Έλεγχοι για την Οστεοπόρωση στον Δήμο Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», διοργάνωσε μια σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στο «ΚΕΠ Υγείας» του Δήμου Πετρούπολης, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, σε πάνω από 65 άτομα, υπό την ιατρική επίβλεψη του Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου Χαράλαμπου Μασούρα.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος: «Ο Δήμος Πετρούπολης με το ΚΕΠ Υγείας του και ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για το δημιουργικό τους έργο. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον Δήμο μας με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς δήλωσε: «Προσωπικό μου μέλημα, το οποίο επιτυχώς μοιράζομαι με τους συνεργάτες μου, είναι η όσο το δυνατόν συχνότερη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, με προληπτικές δράσεις σαν αυτή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που καλέσαμε τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στη δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας και συνολικά καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους από 330 απ’ αυτούς.

Παραμένουμε ανοιχτοί και σχεδόν, αν μου επιτρέπεται, κυνηγάμε συνεργασίες σαν τη σημερινή με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Όμως κυρίως ευχαριστώ το σύνολο των δημοτών & κατοίκων της Πετρούπολης που ανταποκρίνονται με χαρά σε ανάλογα καλέσματά μας».

 

Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας ήταν έντονο, η δράση πρόκειται σύντομα να επαναληφθεί, μαζί με νέες πρωτοβουλίες που ήδη σχεδιάζονται από τη Διεύθυνση Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης, που σκοπό έχουν τον προληπτικό έλεγχο του πληθυσμού της πόλης μας.