ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ
Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνισμό. Η επέτειος του «ΌΧΙ» στέλνει πολλαπλά μηνύματα, υπενθυμίζοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες του 1940 αποτελεί για εμάς πολύτιμη κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη.
Σήμερα, όλοι εμείς, καλούμαστε να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας και να παραμείνουμε άρρηκτα ενωμένοι και αποφασισμένοι, ώστε να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια, τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Καλούμαστε επίσης, δίνοντας καθημερινά τη δική μας μάχη στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, να ξεπεράσουμε με σθένος, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη τα εμπόδια και τις δυσκολίες, σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας.
Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις, όμως δεν μπορεί να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το μήνυμα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο Δήμος Πετρούπολης, υπερήφανος για το χθες και αισιόδοξος για το αύριο, καλεί όλους τους δημότες να υψώσουν στα σπίτια τους τη Γαλανόλευκη, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.
Ας μη ξεχνάμε λοιπόν ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και με πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον. Με όπλα μας την ομοψυχία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το υψηλό αίσθημα της ατομικής αλλά και εθνικής μας ευθύνης, θα βγούμε νικητές!
Χρόνια Πολλά!