«Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας»

Η παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ήρωας» έρχεται στο «Φεστιβάλ Πέτρας» του Δήμου Πετρούπολης την Κυριακή 25 Ιουλίου.

Η παράσταση αφορά τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γραφής χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και ηρωοποίησης, αλλά η προσέγγισή του γίνεται με βάση κοινωνιολογικά και ψυχολογικά στοιχεία, ένα αποτέλεσμα έρευνας μηνών στο πρόσωπό του, που έδωσε την ευκαιρία στο έργο να περιλαμβάνει σκηνές που ζωντανεύουν αληθινά γεγονότα με την πρωτοτυπία των διαλόγων γραμμένων στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης.

Η παράσταση συμπράττει και με άλλες τέχνες πέραν της υποκριτικής, η οποία σε πλήρη συμφωνία με τη σκηνοθετική γραμμή του Μάνου Αντωνίου ισορροπεί μεταξύ λυρικού και ρεαλιστικού, έχοντας μια βουκολική όψη και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα συνδυασμένη με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει η διεθνούς φήμης μουσικός και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια. Ο γνωστός χορογράφος Πέτρος Γάλλιας «ντύνει» την παράσταση, παράλληλα με τις εντυπωσιακές φορεσιές που παρελαύνουν τόσο στα χορικά όσο και στα διαλογικά μέρη, με την υπογραφή της Μάγδας Καλέμη. Το λιτό αλλά ταιριαστό με αυτό το έργο σκηνικό διάκοσμο επιμελείται ο αξιόλογος σκηνογράφος Marcelo.

Συντελεστές:
Συγγραφή – Ιστορική έρευνα: Γιάννης Κωσταράς
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Μουσική επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια
Διδασκαλία χορού: Πέτρος Γάλλιας
Σκηνικά: Marcelo
Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη
Ερμηνεύουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Γιάννης Κωσταράς, Κων/νος Μπάζας, Θάνος Ζήκας, Κων/ νος Σπυρόπουλος, Κων/νος Ζωγραφόπουλος, Ιορδάνης Κελέσης, Ηλίας Μενάγιερ, Θανάσης Σκόπας.

Στον ρόλο του αφηγητή ο Κώστας Αρζόγλου. Καραϊσκάκης: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γκόλφω: Ιωάννα Πηλιχού, Μαριώ: Φιλίτσα Καλογεράκου.

Θέατρο Πέτρας: Κυριακή 25 Ιουλίου
Θεατρική Παράσταση: «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»
Ώρα έναρξης: 21:30, Διάρκεια: 100 λεπτά
Γενική είσοδος: 15€
Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, Πολύτεκνους, φοιτητές, ΑμεΑ: 12€
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr