ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
Η αντίστροφη μέτρηση για ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της Δυτικής Αττικής έχει αρχίσει!
Εν όψει του 2ου Αγώνα Δρόμου Πετρούπολης «Στέλιος Κυριακίδης», ο Δήμος μας διοργανώνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση “γνωριμίας” με την ζωή και την αθλητική δράση του Στέλιου Κυριακίδη. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου για τον θρύλο του μαραθωνίου, με τίτλο “Η ζωή και το αιώνιο έργο του Στέλιου Κυριακίδη”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου), στις 19:30.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το βιβλίο αποτελεί μία ιδιαίτερη έκδοση για τη ζωή του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου, βασισμένο σε έρευνα του γιου του, Δημήτρη Κυριακίδη και του Κωνσταντίνου Σάμιου.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι διαδρομές του αγώνα που φέρει το όνομα του «ανθρώπου που έτρεξε για έναν λαό», του Στέλιου Κυριακίδη, με πλούσια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.
Την 1η Δεκεμβρίου αθλητές και αθλούμενοι τρέχουν για καλό σκοπό στην Πετρούπολη, αφού αντί για χρηματικό αντίτιμο θα προσφέρουν τουλάχιστον μία σακούλα με τρόφιμα ή φάρμακα για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου & του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πετρούπολης.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα σπουδαίο ραντεβού για όλους τους δρομείς που θέλουν να συνδυάσουν την προσπάθεια και την αντοχή με το φιλανθρωπικό πνεύμα.
Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από τον 50ο Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης (42.195 m), το 1946, στον οποίο ο Στέλιος Κυριακίδης τερμάτισε πρώτος, με χρόνο ρεκόρ 2.29.27!!!
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ