ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ! Μάθε πως μπορείς να σώσεις μια ζωή, στο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στον Δήμο Πετρούπολης

ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ! Μάθε πως μπορείς να σώσεις μια ζωή, στο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. στον Δήμο Πετρούπολης

Το «όλα συμβαίνουν στους άλλους» είναι ψευδαίσθηση! Κι εμείς είμαστε μέσα στους άλλους.

Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε Πρώτες Βοήθειες και να σώζουμε ανθρώπινες ζωές!

Με δεδομένη την χρησιμότητα γνώσης Πρώτων Βοηθειών, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διάρκειας πέντε (5) ωρών, με θέμα την «Βασική Υποστήριξη Ζωής» (B.L.S.).

Ο Δήμος μας, για άλλη μια φορά, στηρίζει το αναμφισβήτητα σπουδαίο έργο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για σωστή ενημέρωση/εκπαίδευση, όσον αφορά στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σε περιστατικά που ενδέχεται να εκτυλιχτούν στην καθημερινότητά μας.

Ως εκ τούτου, είναι άκρως σημαντικό για όλους μας να μπορούμε να παρέχουμε επαρκώς τις Πρώτες Βοήθειες στους δικούς μας ανθρώπους, σε συναδέλφους, σε φίλους, σε συγγενείς, ώστε να μην είμαστε απλώς αυτόπτες μάρτυρες! Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών αποτελεί πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια όλων μας, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να αντιδράσουμε σωστά σε κρίσιμες στιγμές, για να αποτρέψουμε δυσάρεστες εξελίξεις που ενδέχεται να κοστίσουν ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή!

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα: Ασφάλεια σκηνής, Πλάγια θέση ασφαλείας, ΚΑΡΠΑ, Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, Αντιμετώπιση πνιγμονής.

Η εκπαίδευση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας (Εθνικής Αντιστάσεως 61).

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως στην αίθουσα, προκειμένου να μην διακόπτεται η εκπαιδευτική ροή).