ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Κάλεσμα προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων της Δυτικής Αθήνας έκανε από το βήμα της Βουλής ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας, ΜέΡΑ25, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για την επίλυση των δύο θεμάτων που “καίνε” τον τόπο.
Στην εισήγησή του στην ολομέλεια της Βουλής στις 14 Νοεμβρίου 2019 είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εκλεχθήκαμε σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές της Αθήνας. Αυτή η περιοχή σήμερα κινδυνεύει διπλά με την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στο Λατομείο Μουσαμά και με την διεκδίκηση από τον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας σχεδόν όλου του Ποικίλου Όρους και 230 οικοδομικών τετραγώνων στην Πετρούπολη και στο Περιστέρι».

Ο Βουλευτής πρότεινε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των επτά Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας που έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο διεκδίκησης και να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή της Δυτικής Αθήνας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διεκδικώντας οριστική λύση των δύο αυτών ζητημάτων, με την λήψη δύο νομοθετικών πρωτοβουλιών που λύνουν εν πολλοίς το ζήτημα.
1. Την κήρυξη όλης της εκτός σχεδίου περιοχής του Ποικίλου όρους ως Περιφερειακού Φυσικού Πάρκου, σε εφαρμογή των σχετικών προνοιών του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών και Αττικής
2. Την νομοθέτηση ότι οποιαδήποτε περιουσία νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου στην εντός σχεδίου περιοχή χρησιμοποιείται για δημόσιες υποδομές, θεωρείται ότι παραχωρείται στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτοδίκαια και χωρίς αντίτιμο για όσο διαρκεί η συγκεκριμένη χρήση
«Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ότι εκλεχθήκαμε για τα συμφέροντα τους και όχι για τα αξιώματα. Είναι μια στιγμή που πρέπει να ξεπεράσουμε τις κομματικές γραμμές, να ενωθούμε και να δράσουμε όλοι μαζί! Σε αυτές τις διεκδικήσεις δεν πρέπει να σκεφτούμε τα προσωπικά ή κομματικά οφέλη, αλλά το κοινό καλό όλων των πολιτών.»
Ο Κρίτων Αρσένης πρότεινε στον αγώνα αυτό να συντονιστούν με τους Δημάρχους της Περιφέρειας, ξεκινώντας ένα ευρύ κοινό μέτωπο εκλεγμένων εκπροσώπων για τα δίκαια της Δυτικής Αθήνας, δίνοντας όλοι μαζί το παράδειγμα ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://bit.ly/2QmPc0K