ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Το βράδυ της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019 πιθανόν κάποιο όχημα τροφοδοσίας καυσίμων θέρμανσης έχασε σημαντική ποσότητα πετρελαίου κατά μήκος της οδού Αγ. Λαύρας, στα οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ των οδών Σκουφά και Αλαμάνας.
Το συμβάν αυτό σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί, είχε σαν αποτέλεσμα το οδόστρωμα να γίνει εξαιρετικά ολισθηρό, σε βαθμό που να αδυνατούν να το διασχίσουν ακόμη και οι πεζοί.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Αμαξοστασίου ενημερώθηκε γύρω στις 22:00. Αμέσως μετά ενημερώθηκε η Τροχαία, προκειμένου να επιληφθεί της αυτοψίας της οδού, σε περίπτωση που έπρεπε να προβούν σε απαγόρευση κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δρόμο ή σε περαιτέρω ενέργειες από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου.
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και το τοπικό Α.Τ. Ένα περιπολικό της Τροχαίας ήρθε στο σημείο με καθυστέρηση (περίπου 2 ωρών) αφού ήταν και το μόνο διαθέσιμο σε 12 Δήμους της ευρύτερης περιοχής.
Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, (Πυροσβεστική, ΓΓΠΠ και Περιφέρεια Αττικής) αλλά δεν υπήρξε η δυνατότητα να ανταποκριθούν.
Αποτέλεσμα ήταν να αφυπνιστούν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (Χρήστος Καφούρος και Θέμελης Σμαλιός), οι οποίοι προσήλθαν άμεσα στο Αμαξοστάσιο προκειμένου να μεταφέρουν περί τα 2.000 λίτρα πριονιδιού για να καλυφθεί η επιφάνεια, με την βοήθεια των προϊσταμένων τους (Φώτη Χριστόπουλο-Αντιδήμαρχο της διεύθυνσης, Γιώργος Βογιατζή-Προϊστάμενο του Τμήματος Αποκομιδής & Βενετσιάνο Μανωλάκο-Διευθυντή Περιβάλλοντος) οι οποίοι παρίσταντο στο συμβάν από την πρώτη στιγμή.
Τοποθετήθηκαν κώνοι από την Τροχαία, καθώς και κορδέλες σήμανσης – κάδοι από τον Δήμο μας, προκειμένου να κλείσει ο δρόμος και να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλείας των τροχοφόρων.
Η όλη δράση περατώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα (Παρασκευής 15 Νοεμβρίου).
Ο Δήμος μας θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου για το περιστατικό.