Λογότυπο Πολιτικής Προστασίας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

 
Ο Δήμος Πετρούπολης και για την φετινή Αντιπυρική Περίοδο, συνεχίζει το επιτυχημένο πολυετές πλέον πρόγραμμα Πυροφύλαξης – Πυρασφάλειας.
Γίνεται καθημερινή φύλαξη των αλσικών και δασικών εκτάσεων της πόλης, με άμεσες επεμβάσεις κι επιχειρήσεις, καθώς επίσης και όπου προκύψει ανάγκη σε δημόσιους χώρους.
Έτσι μέχρι στιγμής έχουν γίνει αποτελεσματικές επιχειρήσεις, από το πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος που διαθέτει η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, που έχει ως κύριο μέλημά του τον αλσικό πνεύμονα του Αγίου Δημητρίου και την περιαστική στο Ποικίλο δασική έκταση, στις εξής περιπτώσεις :
Τη νύχτα της 13ης προς 14ης Ιουλίου 2019 : Επιχείρηση κατάσβεσης 3 πλαστικών κάδων απορριμάτων και έναρξης πυρκαγιάς στο εκεί παρτέρι πρασίνου, στην θέση οδών Ελαιών και Ηπείρου (παραπλεύρως του 4 ΓΕΛ & 2ου-5ου Γυμνασίου)
Τη νύχτα της 12ης προς 13ης Ιουλίου 2019 : Επιχείρηση κατάσβεσης 2 πλαστικών κάδων απορριμάτων και ενός μεταλλικού, σε θέση έναντι της εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου “Ν.ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ” στην οδό Κ. Βάρναλη
Τη νύχτα της 18ης Ιουνίου 2019 περί τις 21:30 : Επιχείρηση κατάσβεσης αρχόμενης εστίας στο άλσος του Αγίου Δημητρίου, πάνω από τα γηπεδάκια, προτού επεκταθεί
Την ίδια νύχτα της 18ης Ιουνίου 2019 λίγο πριν τα μεσάνυχτα : Επιχείρηση κατάσβεσης αυτοαναφλεγμένου σταθμευμένου οχήματος στους χώρους στάθμευσης του Θεάτρου Πέτρας, κατά την ώρα μεγάλης συναυλίας. Στην επιχείρηση αυτή συνέδραμε και η μεγάλη υδροφόρα του Δήμου που εκτελούσε πυροφύλαξη εντός του χώρου του Θεάτρου.
Επισημαίνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, κατέφθασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως πάντα, και η δύναμη του 10ου Π.Σ.Α, όπου ολοκλήρωσε και διασφάλισε το έργο της κατάσβεσης κι εκτέλεσε το σχετικό ανακριτικό έργο.
Σημαντική επίσης είναι και η πρόοδος προληπτικού καθαρισμού ξηρής βλάστηση σε χώρους δημοσίου συμφέροντος, στην περιαστική ζώνη με το Ποικίλο όρος και στα παραμελημένα από τους ιδιοκτήτες τους οικόπεδα. Οι καθαρισμοί αυτοί γίνονται από εποχιακό συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, σε συνδυασμό με καθαρισμούς που επιμελείται εργολάβος του ΑΣΔΑ (αλσικές και περιαστικές εκτάσεις). Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του άλσους Αγίου Δημητρίου (ΑΣΔΑ) και συνεχίζονται οι εργασίες στην υπόλοιπη περιαστική περιοχή (Γεώργιζα, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Αγ.Τριάδα,κλπ).
Οι δημόσιοι ακάλυπτοι χώροι ολοκληρώθηκαν από το συνεργείο του Δήμου μας και μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί περίπου 120 ιδιωτικά οικόπεδα. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Τέλος υπενθυμίζεται στους δημότες μας ότι, κατά την αντιπυρική περίοδο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να γνωρίζουν ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!

Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Πετρούπολης, υπάρχει σύνδεσμος που οδηγεί στον χάρτη που εκδίδεται καθημερινά από την ΓΓΠΠ για την κατηγορία επικινδυνότητας πυρκαγιάς και μπορούν οι δημότες να ενημερώνονται σχετικά.