ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 16/04   Καταδικάζουμε την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον του χθεσινού μαθητικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.
   Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ενεργός συμμετοχή της στον πόλεμο στη Συρία, πάει χέρι – χέρι με τη βία και την καταστολή δείχνοντας κάθε φορά το αυταρχικό της πρόσωπο.
   Έτσι, αφού η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αναπληρωτές καθηγητές, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς, χτες επιτέθηκε στους νεολαίους διαδηλωτές, την στιγμή που βρίσκονταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που από κοινού με Βρετανία και Γαλλία έκαναν την επέμβαση στη Συρία.
   Καλούμε τον πετρουπολιώτικο λαό να καταδικάσει τον πόλεμο στη Συρία και τη στάση της κυβέρνησης που ξεπλένει κάθε φορά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στη χώρα μας και διεθνώς. Να καταδικάσει τα αυταρχικά μέτρα καταστολής. Να πάρει μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

                                      ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
– Καμία εμπλοκή και συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
– Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις αποστολές στο εξωτερικό.
– Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν».

                                                Η Δημοτική Αρχή
                                                   17/04/2018


 

Dimos2 Petroupolis

Dimos2 Petroupolis, Αρθρογράφος

123