Σας γνωρίζουμε ότι με την εφαρμογή του Ν.4442/2016 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β’) και την έκδοση της KYA οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β’), η άδεια μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων δεν χορηγείται πλέον από τον Δήμο αλλά εφόσον ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να προβεί στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων, υποχρεούται να συμπεριλάβει στη γνωστοποίηση του άρθρου 28 του Ν.4442/2016 τη δήλωση χρήσης χωρίς την καταβολή σχετικού παραβόλου.
    Με τον τρόπο αυτό η εκ των προτέρων άδεια που χορηγούσε ο Δήμος σχετικά με την μουσική, αντικαθίσταται με τη γνωστοποίηση χρήση μουσικής από τον ενδιαφερόμενο ο οποίος και οφείλει σε κάθε περίπτωση να τηρεί τους όρους χρήσης μουσικής που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία (ένταση μουσικής, ωράριο μουσικής κ.λπ.).
    Ο ενδιαφερόμενος γνωστοποιεί σε ειδικό πεδίο της γνωστοποίησης τη χρήση μουσικής, με προσδιορισμό της μέγιστης Α – ηχοστάθμης του χώρου κ.τ.λ. στο παράρτημα Β΄ της ΚΥΑ 16228/18-5-2017 ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα notifybusiness.gov.gr.
    Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο θα διαθέτει και θα διατηρεί στο χώρο του καταστήματος τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής ή άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας, που θα συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα με τη θέση και τη φορά των ηχείων. Η τεχνική έκθεση θα τεκμηριώνει ότι η ισχύς των ηχείων, η θέση, η απόσταση από κατοικίες, καθώς και τα τυχόν μέτρα ηχοπροστασίας, που έχουν ληφθεί, με μεγίστη   Α-ηχοστάθμη 80 db δεν δημιουργούν προβλήματα στα σημεία προστασίας.   
    Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της γνωστοποίησης μουσικής είναι η τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο ο οποίος και προχωρεί στους σχετικούς ελέγχους (δημοτική ενημερότητα, γνωστοποίηση μουσικής).
    Σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης για χρήση μουσικής χωρίς γνωστοποίηση επιβάλλεται πρόστιμο με βάση το άρθρο 14 της KYA οικ. 16228/17.05.2017 ενώ οι κυρώσεις που προβλέπονται στο Π.Δ.180/79 σχετικά με τη χρήση μουσικής συνεχίζουν να ισχύουν (παραβίαση του ωραρίου μουσικής, ηχορύπανση κλπ).                                                                                     
    Με βάση τα ανωτέρω καλούνται όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν κατέχουν άδεια μουσικής σε ισχύ για τα καταστήματά τους, όπως προβούν ηλεκτρονικά στην γνωστοποίηση μουσικής στην ιστοσελίδα notifybusiness.gov.gr., τακτοποιώντας τυχόν οφειλές τους στο Δήμο.