«Τα Σχήματα των Αστεριών» μια μαγική βραδιά στο Θέατρο Πέτρας

Σε ένα κατάμεστο Θέατρο Πέτρας -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του covid-19- με το κοινό να ανυπομονεί να απολαύσει τις μελωδίες των τραγουδιών της Λίνας Νικολακοπούλου, δόθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου, η συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου, με αφορμή τα σαράντα χρόνια προσφοράς της στιχουργού στο Ελληνικό Τραγούδι.

Μελωδίες που ήχησαν αρμονικά στο παλιό νταμάρι και συγκίνησαν το κοινό, το οποίο τραγουδούσε και συμμετείχε ενεργά κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Η ερμηνεύτρια, συγκινημένη από τη συμμετοχή των θεατών, χαιρέτησε με ευγένεια και γλυκύτητα, μίλησε για την ανάγκη μας να νιώσουμε ξανά ασφαλείς και ελεύθεροι μετά την καραντίνα και για τη χαρά της να προσφέρει με τη φωνή της ένα ταξίδι στον κόσμο των στίχων της Λίνας Νικολακοπούλου, μια και θα τραγουδούσε, εκτός από τα τραγούδια που εκείνη ερμήνευσε πρώτη και τραγούδια που δεν έχουν γραφτεί για την ίδια.

Η συναυλία δόθηκε στη σκηνή «Μίνως Βολανάκης», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού που φρόντισε να δημιουργήσει μια καλαίσθητη ατμόσφαιρα, με τους φωτισμούς να αγκαλιάζουν τα βράχια που περικλείουν το Θέατρο.

Γοητευμένο το κοινό ταξίδεψε στα «Σχήματα των Αστεριών», με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε αγαπημένα τραγούδια από τη σαραντάχρονη πορεία της Λίνας Νικολακοπούλου, όπως: «Συναυλία» «Πριν το τέλος», «Παράπονο-Η Ξενιτιά», «Δικαίωμα», «Το πάτωμα», «Μαμά Γερνάω», «Η Σωτηρία της Ψυχής», «Καληνύχτα»…