ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Εντάχθηκε το έργο "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ" στο ΕΣΠΑ.

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, συνολικού κόστους € 499.866,11, τα οποία θα καλυφθούν στο ΣΥΝΟΛΟ τους από το Πρόγραμμα, χωρίς να επιβαρύνουν με ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, τον προϋπολογισμό του Δήμου, δηλαδή τους δημότες μας.
 Τόσο η Διοίκηση του Δήμου όσο και η αρμόδια Διεύθυνση Προγραμματισμού, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό, αναβαθμίζοντας την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου με μια υπερσύγχρονη μηχανή προβολής (αφού η αίθουσα χρησιμοποιείται και ως χειμερινός  δημοτικός κινηματογράφος) με το τελειότερο σύστημα ήχου και φωτισμού, για το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα του συνόλου των εκδηλώσεων που θα φιλοξενούνται εκεί καθώς και άλλο εξοπλισμό.
Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ανακατασκευή και αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου και οφείλονταν στις διαδικασίες υποβολής του φακέλου για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα,  άξιζε τον κόπο, αφού σύντομα θα δημοπρατηθεί, ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους της Πετρούπολης μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο, έρχεται μετά από μια σειρά άλλων αντίστοιχων, όπως αυτό της χρηματοδότησης της λειτουργίας των δημοτικών σταθμών – για τρίτη χρονιά φέτος – καταργώντας πλήρως τα τροφεία για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς, την ολοκλήρωση του 3ου – 6ου Δημοτικών σχολείων  και λειτουργίας τους σε μια και μόνο βάρδια (πρωινή), την προσθήκη 4 αιθουσών στο 9ο Δημοτικό, και την κατασκευή του πρώτου ιδιόκτητου δημοτικού παιδικού σταθμού στο Ο.Τ 220 (οδός Αναπαύσεως).
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι αναμένεται σύντομα η ένταξη στο πρόγραμμα της  ανάπλασης του  καμινιού και της γύρω περιοχής, καθώς και  του Δημοτικού Σταδίου στα πρώην νταμάρια της Αγ. Τριάδας.

(Για να δείτε τη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, πατήστε ΕΔΩ.)