ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου μέσω του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, προτίθεται να υλοποιήσει σε εθελοντική βάση ένα Πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου προς όφελος των πολιτών του.

Για τον λόγο αυτό απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε:
• Ιατρούς
• Ιατρικές Εταιρείες
• Διαγνωστικά Κέντρα & Εργαστήρια
• Δομές Υγείας
που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, ορίζοντας τη συμμετοχή τους στο email: dpalamidi@gmail.com της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής (οδός Κρήτης 2, 13232 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ
1. Το Πρόγραμμα προβλέπει τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε πιστοποιημένα Ιατρεία, Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα ή άλλες Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας (όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας), με έμφαση σε 11 νοσήματα: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Ανεύρυσμα αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα, Κατάθλιψη, Άνοια, Οστεοπόρωση και Πνευμονοπάθειες (άσθμα, ΧΑΠ).

2. Οι γιατροί στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου, μετά από ελεύθερη επιλογή τους από τους πολίτες μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα ή ιδιωτικά:
• Διενεργούν τον προβλεπόμενο προληπτικό έλεγχο ή/και εξετάζουν τους πολίτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο των αντίστοιχων με την ειδικότητά τους πρωτοκόλλων προσυμπτωματικού ελέγχου
• Υποδέχονται τους πολίτες με ύποπτα ευρήματα για περεταίρω διερεύνηση ή θεραπεία.

3. Για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Φ.Ε.Κ Αριθμός Φύλλου 2456, 3/11/2011 Άρθρο 6) προβλέπονται συγκεκριμένα πρωτόκολλα προληπτικών εξετάσεων χωρίς να επιβαρύνονται της συμμετοχής οι ασφαλισμένοι. Εφόσον οι Ιατροί-Συνεργάτες έχουν κλείσει το πλαφόν των επισκέψεων ή δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να δέχονται τους πολίτες για παραπομπή στις παραπάνω προληπτικές εξετάσεις (όταν γι’ αυτές απαιτείται παραπομπή και δεν μπορούν να εκτελεστούν αυτομάτως λόγω του πρωτοκόλλου) μέσω του Προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας, με τιμή όχι υψηλότερη από αυτή του κρατικού τιμολογίου, όπως κάθε φορά ισχύει.

4. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους ανασφάλιστους πολίτες που απευθύνονται στους Ιατρούς-Συνεργάτες για να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Όμως, παρέχεται η δυνατότητα (μετά από συμφωνία του Δήμου με τον Συνεργαζόμενο Ιατρό ή Δομή Υγείας που γίνεται σε ετήσια βάση) για έναν ελάχιστο αριθμό πολιτών ανασφάλιστων & απόρων που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω των ΚΕΠ Υγείας ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εξετάζονται και να παραπέμπονται δωρεάν.

5. Οι Εργαστηριακοί Ιατροί και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα εκτελούν τις διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και σε κάθε περίπτωση με τιμές όχι υψηλότερες από αυτές του κρατικού τιμολογίου, όπως κάθε φορά ισχύουν.