ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η «1η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η «1η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Με το σύνθημα «Δίνουμε Ζωή στο Βουνό μας!» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 η «1η Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» του Δήμου Πετρούπολης.
Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου (πολίτες, φορείς, σύλλογοι και ομάδες) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και της Διοίκησης του Δήμου, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Αμαξοστασίου όπου ήταν το σημείο αναφοράς και εκκίνησης, θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της φύσης και την προστασία του μοναδικού σε σημασία «Πνεύμονα» για την πόλη μας, του Ποικίλου όρους. Πολίτες που κλήθηκαν να απαλλάξουν τη φύση από ατομικά απορρίμματα και αδρανή υλικά, μέχρι κουφάρια ζώων, οικοδομικά υλικά, ελαστικά αυτοκινήτων και όχι μόνο…

Στην Περιβαλλοντική Δράση, ανταποκρίθηκε δίνοντας το παρών η Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών (με το ΚΙΝΑΛ) Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ σύσσωμη ήταν η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, με πρώτο τον Δήμαρχο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, τους Αντιδημάρχους: Φώτη Χριστόπουλο, Θανάση Σκαλιστήρα, Κατερίνα Σταματοπούλου, τους Δημοτικούς Συμβούλους: Γιώργο Γεωργιάδη, Στέλιο Χρυσικό, Γιώργο Βαμβακά, Μανώλη Συλλιγνάκη, Θοδωρή Λάππα, Βούλα Αγγελοπούλου, Νίκο Σακούτη και Κώστα Ζαχαράκη και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΕ Νίκο Παπουτσά.
Αρωγοί στη Δράση ήταν ο Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης και η Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να γίνει η απαρχή για πολλές ανάλογες δράσεις στο μέλλον, με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.
«Η φύση είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και με το μέλλον των παιδιών μας. Είναι λοιπόν χρέος μας να τα διαφυλάξουμε και να γίνουμε όλοι μας το φωτεινό παράδειγμα, διδάσκοντας από νωρίς στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού. Γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον και η συμμετοχή στις δράσεις προστασίας του είναι δείγμα πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας μας.»