Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης

Ο Δήμος Πετρούπολης παρέλαβε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια
Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 και έλαβε χώρα στην πλατεία Ηρώ, ο Δήμος Πετρούπολης παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής 100 ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.
Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Από σήμερα, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής ξεκινάει μια νέα σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία για την πόλη μας.
Οι νέοι κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα και κατόπιν στα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης. Είναι θετικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία για την ανακύκλωση, τις μεθόδους και τα οφέλη της. Συνεπώς, το σχολικό περιβάλλον είναι το πλέον κατάλληλο για να μπουν οι βάσεις για έναν μελλοντικά, περιβαλλοντικά υπεύθυνο πολίτη.
Η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμβάλλουν ώστε να γίνει η Πετρούπολη μια πόλη καθαρή και πράσινη, μια πόλη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, αλλά και των επόμενων γενεών.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη διάθεση των κάδων και την εξαιρετική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ανακύκλωσης, κάτι που έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν. Δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο το πρόγραμμα ανακύκλωσης 2020 της Περιφέρειας Αττικής και ότι ο Δήμος Πετρούπολης θα είναι πρωτοπόρος σε αυτό, με την ανταπόκριση και την συμμετοχή των κατοίκων της πόλης, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα των βόρειων χωρών όπου μόνο το 20% των απορριμμάτων καταλήγει στην χωματερή ως υπόλοιπο.
Επεσήμανε δε, ότι η Πετρούπολη βρίσκεται στις υπώρειες του Ποικίλου όρους, πολύ κοντά στη χωματερή και τόνισε πως η Διοίκηση του Δήμου ζητάει πάντα την άμεση απομάκρυνσή της από την περιοχή, καθότι επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας ανεπανόρθωτα. Ωστόσο θεωρείται θετικό, ότι εξετάζεται η χωροθέτηση άλλων περιοχών. Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος τόνισε όπως είχε δηλώσει και στην τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη, ότι είναι αναγκαίο οι Δήμοι που είναι συνεπείς στο πρόγραμμα ανακύκλωσης να επιβραβεύονται και να έχουν την ανάλογη μεταχείριση από την Περιφέρεια.
Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Πετρούπολη με τον Δήμαρχο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο που είναι παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και το κομμάτι της ανακύκλωσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενθάρρυνση. Η Περιφέρεια, με τη συνδρομή και τη συνεργασία του Δημάρχου, βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία, προκειμένου μέσα από την ανακύκλωση να συμβάλουν όλοι μαζί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πετρούπολης και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της παρουσίας της χωματερής στην περιοχή».
Παρόντες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του εξοπλισμού ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου.