Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Κακαβά για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Κακαβά για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης Νίκος Κακαβάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών ανέφερε:
«Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, προκειμένου να τιμήσουμε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και να τονίσουμε ιδιαίτερα τη σημασία του πολυδιάστατου έργου τους.
Οι Εκπαιδευτικοί αποτελούν τους στυλοβάτες της μάθησης και βοηθούν τους μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις αξίες, τις εμπειρίες καθώς και όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον που απλώνεται μπροστά τους.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους ακούραστους εκπαιδευτικούς της πόλης, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές, που αποτελούν το μέλλον της πόλης και της κοινωνίας μας.
Η Δημοτική Αρχή, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, στέκεται αρωγός του εκπαιδευτικού τους έργου για να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα και εμπόδιο και αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά.
Σας ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή σας προσφορά και τον καθημερινό σας αγώνα για τη διαμόρφωση και την καλλιέργεια ελεύθερων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, διότι όπως έλεγε και ο Αδαμάντιος ΚοραήςΠολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο”».