Ευχαριστήριο Μήνυμα για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πετρούπολης με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Πάγιο αίτημα του Δήμου Πετρούπολης η αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων
Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, έχει καταθέσει συνολικά τρεις επιστολές προς πάσα αρμόδια κατεύθυνση, με αίτημα την αύξηση της επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών και στόχο την ικανοποίηση ενός χρόνιου και πάγιου ζητήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης.
Η διεθνής ενεργειακή κρίση που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση στα τιμολόγια τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, έχει «γονατίσει» οικονομικά και τις Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες πασχίζουν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.
Ο Δήμος Πετρούπολης, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία και τα ασφυκτικά οικονομικά επακόλουθά της, με επιστολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κακαβά, απευθύνθηκε από τον Δεκέμβριο του 2020 στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΑΠ 18825/01-12-20) διεκδικώντας αυξημένες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (κρατική χρηματοδότηση).
Κατόπιν, με δεύτερη επιστολή απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και την ΚΕΔΕ (ΑΠ 38381/14-10-21) ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση, τόσο για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου, όσο και για το σύνολο των ΟΤΑ, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στο σύνολό τους κοινά.
Οι παραπάνω δύο επιστολές, δεν είχαν δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα (δεν έλαβαν καν αρνητικές απαντήσεις) και ως εκ τούτου επανήλθε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τρίτη κατά σειρά επιστολή (ΑΠ 34142/20-09-21), η οποία είχε ακριβώς την ίδια τύχη με τις προηγούμενες.
Ο Δήμος Πετρούπολης, θεωρώντας ότι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, καλεί όλους τους Δήμους της χώρας, δια της ΚΕΔΕ, να «υιοθετήσουν» ΑΜΕΣΑ το αίτημά του για την αύξηση χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, με στόχο την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών και των λειτουργικών εξόδων τους.