Ενιαίο Παιδαγωγικό Πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης

Την Παρασκευή (9/02), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδήμαρχου Παιδείας, Γιώργου Τσιακίλου, και της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου αρμόδιας για τους Παιδικούς Σταθμούς, Ανθής Ζορμπά, με την Προϊσταμένη του τμήματος, Χριστίνα Νικολακοπούλου, και τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών του Δήμου μας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η έναρξη του Ενιαίου Παιδαγωγικού Προγράμματος με θέμα τον Αθλητισμό, για τα «μεγάλα παιδιά» των σταθμών μας και η συζήτηση για την υλοποίησή του.

Ενιαίο Παιδαγωγικό Πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης

Η Δημοτική Αρχή τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται έχοντας στο επίκεντρο πως οι παιδικοί σταθμοί είναι δομές που μπορούν να συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη και όχι να αποτελούν χώρο φύλαξης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλείται να εμπλουτίσει όλο το έργο που παρέχεται στα παιδιά των πιο τρυφερών ηλικιών από το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των σταθμών.

Με την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, τα παιδιά μέσα από ποικιλόμορφες δράσεις, εντός και εκτός των παιδικών σταθμών, θα έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα, με σκοπό να εμπλουτιστούν οι γνωστικές τους παραστάσεις.

Ενιαίο Παιδαγωγικό Πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης

Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά τους επόμενους μήνες θα επισκεφτούν και θα έρθουν σε επαφή με μια σειρά αθλημάτων όπως η κολύμβηση, η πεζοπορία, το τένις, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις για το ζήτημα της διατροφής.

 * Οι φωτογραφίες είναι από δραστηριότητες το 2018.