ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 19/2/2019 ο οδοντιατρικός έλεγχος σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, ο οποίος είχε ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου.

Οδοντίατροι της πόλης μας επισκέφτηκαν τους Παιδικούς μας Σταθμούς, πραγματοποίησαν οδοντιατρικό έλεγχο σε περίπου 480 παιδιά και, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού και κατασκευές, μετέφεραν στους μικρούς μας φίλους συμβουλές σχετικά με την χρήση της οδοντόβουρτσας και το πλύσιμο των δοντιών.

Η δράση είχε ως στόχο όχι μόνο να γίνει έλεγχος των δοντιών των παιδιών, αλλά και να ενημερωθούν σωστά για το πως μπορούν να προστατεύουν τα δόντια τους από τα πρώτα τους σχολικά βήματα.

Τέλος, δόθηκε στους γονείς φυλλάδιο που περιείχε πρακτικές συμβουλές για την διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής, ενώ σε όσα παιδιά παρατηρήθηκαν προβλήματα δόθηκαν συστάσεις για περαιτέρω έλεγχο.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους οδοντιάτρους για την εθελοντική προσφορά τους και για την συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης, η οποία θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα και στα νηπιαγωγεία της πόλης μας.

Ο Δήμος Πετρούπολης, πραγματοποιώντας την συγκεκριμένη δράση, επιδιώκει εκτός των άλλων να αναδείξει την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σήμερα για παροχή δωρεάν “υπηρεσιών υγείας” σε όλους τους πολίτες (και ειδικά στα παιδιά) από το κράτος, αφού η Δημόσια Υγεία δεν πρέπει να θυσιάζεται από αντιλαϊκές πολιτικές και έλλειψη κρατικής μέριμνας.