Ο Δήμος Πετρούπολης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία βάζοντας «Τρίποντο στον Σεβασμό στη Διαφορετικότητα»

Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε «Φιλικό Αγώνα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια» την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς» και έβαλε «Τρίποντο στον Σεβασμό στη Διαφορετικότητα».

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Άτλας» που αποτελεί μέρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) και αθλητές των Αθλητικών Ομίλων Πετρούπολης «ΑΡΗΣ», «ΙΡΙΣ», «ΚΥΜΑ-WAVE» & «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».

Το τζάμπολ του αγώνα έδωσε ο διεθνούς φήμης αθλητής & προπονητής Μέμος Ιωάννου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πετρούπολης.

Οι αθλητές των Αθλητικών Ομίλων Μπάσκετ της πόλης μας αγωνίστηκαν χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αναπηρικά αμαξίδια, σε μια προσπάθεια να δείξουν το πνεύμα ισονομίας που (πρέπει να) χαρακτηρίζει κάθε μορφή συνεργασίας με άτομα με κινητικά προβλήματα, και μετέφεραν στο κοινό το μεγαλείο του καθημερινού αγώνα των ΑμεΑ. Μετά το πέρας του αγώνα έγινε απονομή αναμνηστικών μεταλλίων και κυπέλλων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην τέλεση της διοργάνωσης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σε μια κοινωνία η οποία χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις, κανείς δε δικαιούται να έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτός είναι πιο ισχυρός, πιο δυνατός ή πολυτιμότερος από τον άλλον. Ακριβώς γιατί όλοι είμαστε ίσοι κι όλοι το ίδιο ασήμαντοι αλλά και συνάμα σημαντικοί.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δεν αποτελεί αφορμή για να εκφράσει κανείς τη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Αποτελεί αφορμή για να σταθούμε δίπλα τους και να αγωνιστούμε μαζί τους για τα αυτονόητα: Το δικαίωμα στην πρόσβαση, τα ταξίδια, την οικογένεια, την εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Η Αναπηρία δεν είναι ούτε επιλογή, ούτε στίγμα, ούτε ταμπού. Είναι μια πραγματικότητα με την οποία ο καθένας μας μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ανά πάσα στιγμή».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας – ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με άλλα Μάτια» Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Άτλας» & του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Θανάσης Βίγλας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης Βασίλης Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι, Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Ισότητας των Φύλων & ΚΕΠ Κατερίνα Σταματοπούλου, Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας Παναγιώτης Κάκαλης και ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Βαγγέλης Σίμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19.

Φωτογραφίες: George Panos Photography