Μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης της εργατικής τάξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο.

Εκατόν τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο την 1η Μαΐου του 1886. Μια εξέγερση, που κατέληξε σε αιματοχυσία κι έμεινε στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων, για το δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, οι αγώνες της εργατικής τάξης είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία, αλλά και για τη διατήρηση των κεκτημένων, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μας βρίσκει γι’ ακόμη μια φορά αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, που έχει επιφέρει πολλαπλές αλλαγές στη ζωή μας, αλλά και στις εργασιακές μας σχέσεις.

Η οικονομική απραγία και η στασιμότητα αυτής της περιόδου έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση της ανεργίας, καθώς και κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.
Σήμερα, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι αναγκαίο με αίσθημα ενότητας και συλλογικής ευθύνης, να συμβάλλουμε όλοι στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, να αγωνιστούμε για τη δημιουργία νέων θέσεων, αλλά και να προστατεύσουμε το δικαίωμα όλων στην εργασία.

Ο Δήμος Πετρούπολης, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας κάθε αγώνα που συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος εργασίας, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής. Ταυτόχρονα, σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, ο Δήμος μας μεριμνά και συμπαρίσταται υλικά και ηθικά στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και σε όσους πλήττονται από την υγειονομική κρίση, λαμβάνοντας μέτρα ανακούφισης προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να κρατηθεί η κοινωνία μας ενωμένη και δυνατή. Δεν εφησυχάζουμε…!

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος
Δήμαρχος Πετρούπολης