Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας των Φύλων & Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πετρούπολης Κατερίνας Σταματοπούλου για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Η βία δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών, οικονομικής τάξης ή θρησκείας. Είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες κι ένα σημάδι ντροπής για όλες τις κοινωνίες.
Χρέος όλων μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα, να σπάσουμε τις αλυσίδες της σιωπής και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που δέχονται βία ή κινδυνεύουν να υποστούν βία να ζητήσουν βοήθεια, προκειμένου να απελευθερωθούν από τα δεσμά του φόβου, της απομόνωσης και της ενοχής.
Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη της και καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή, είτε είναι λεκτική, ψυχολογική ή σωματική.
Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πετρούπολης είναι εδώ για να στηρίξει κάθε θύμα και να σταθεί απέναντι σε κάθε θύτη».
Λέμε «Όχι στη βία κατά των γυναικών, ναι στον σεβασμό της προσωπικότητας και της ζωής της».