Μείωση Αντικειμενικών Αξιών ζητά ο Δήμος Πετρούπολης.
Μείωση Αντικειμενικών Αξιών ζητά ο Δήμος Πετρούπολης.
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στον Δήμο.
Κατόπιν της εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών Θοδωρή Λάππα και έπειτα από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Πετρούπολης και η υποβολή της γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου, προς το Αυτοτελές Τμήμα Εκτιμήσεων και Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τη γενική μείωση των αντικειμενικών αξιών στο σύνολο των περιοχών με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας, ώστε οι αντικειμενικές αξίες να επανέλθουν στα επίπεδα του έτους 2021.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Λάππας «Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών προκαλεί δυσμενείς συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης χιλιάδων πολιτών και των οικογενειών τους, ενώ πλήττει κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες που χάνουν επιδόματα και παράλληλα επιβαρύνει όλους τους πολίτες είτε μέσω της αύξησης των φόρων, είτε μέσω των αγοραπωλησιών και των μεταβιβάσεων ακινήτων. Η αύξηση στην πόλη μας με τις νέες αντικειμενικές αξίες κυμαίνεται από 10,52% έως 45%, αύξηση που δεν λαμβάνει τα δεδομένα της περιοχής και την οικονομική δυνατότητα των νοικοκυριών. Εμείς, ως Δήμος και Δημοτική Αρχή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των δημοτών και να αντισταθούμε στην υπέρμετρη ανατιμολόγηση των νοικοκυριών της πόλης».