Η κεραία πριν την αφαίρεση

ΕυχαριστήΗ κεραία πριν την αφαίρεσηρια επιστολή κατοίκων της πόλης, για την σημαντική και πολύτιμη συνεισφορά του Δήμου στην αποξήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND, που είχε τοποθετηθεί σε κτίριο επί της οδού Υψηλάντου 185.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ  ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Πετρούπολη, 27/03/2014

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

     Επιθυμούμε δια της παρούσης επιστολής να σας ευχαριστήσουμε θερμά, εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της επιτροπής αγώνα κος Σωκράτης Καζαντζίδης, αλλά και εκ μέρους της σημαντικής βοήθειας της επιτροπής αγώνα των: κ.κ. Παντελή Κωστορρίζο, Βασίλειο Μπαλή, Νικόλαο Σκλάβο, Χαράλαμπο Λευθεριώτη, Χρυσούλα Μενεξή και της συζύγου μου Φλωρεντία  Κωστορρίζου, για την σημαντική και πολύτιμη συνεισφορά σας προκειμένου να προβεί μονομερώς η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND στην αποξήλωση της κεραίας της, από την οδό Υψηλάντου 185 στο Δήμο Πετρούπολης. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την αμέριστη συμπαράσταση του στο δύσκολο έργο μας, στο Δήμαρχο κο Θωμά Κοτσαμπά, που ήταν πάντα δίπλα μας τόσο στις κινητοποιήσεις των δημοτών, όσο και στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 17/03/2014. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο κο Αθανάσιο Φιλίππου για την άψογη συνεργασία μας και τη σημαντική βοήθεια του σε ότι του ζητήσαμε. Να εκφράσουμε επίσης τις ευχαριστίες μας και στον πρώην Δήμαρχο κο Στέφανο Βλάχο, που με την πολύτιμη εμπειρία του σε αποξηλώσεις κεραιών και τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις μας συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίηση του σκοπού μας. Να τονίσουμε την σημαντική βοήθεια που είχαμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης, που με τις αυτοψίες της και τις απαντήσεις της στα αιτήματά μας, συνέβαλε τα μέγιστα για την ευόδωση του σκοπού μας. Να υπογραμμίσουμε επίσης τη σημαντική και πολύτιμη βοήθεια που είχαμε από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης και τον κο Γεώργιο Παπάρα, που με την νομική και επιστημονική βοήθειά του, τόσο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών μας, όσο και κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συνέβαλε στην επιτυχία του σκοπού μας.     Θα θέλαμε Ο χώρος μετά την αφαίρεση της κεραίαςνα ενημερώσουμε τους Δημότες της Πετρούπολης ότι ο αγώνας μας για τη δικαίωση των προσπαθειών μας θα συνεχιστούν. Η μη ανάκληση της άδειας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND στο κτίριο της οδού Υψηλάντου 185 από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων, δεν μας παρέχει εχέγγυα της μη επανατοποθέτησης και λειτουργίας της. Η αναληθής – ψευδής  δήλωση της εταιρείας WIND για την υπαγωγή της στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις  κατά τα προβλεπόμενα κριτήρια της άδειας της κεραίας, αποτέλεσε το καίριο στοιχείο της μονομερής αποξήλωσης της κεραίας πριν την εκδίκασή της. Σημαντικά στοιχεία επίσης ήταν: α) η μη χορήγηση έγκρισης από την αρμόδια Πολεοδομική Αρχή, η οποία κατόπιν αυτοψίας έκρινε την εγκατάσταση ως αυθαίρετη και κατεδαφιστέα, β) η παράνομη ηλεκτροδότησή της από το κοινόχρηστο ρεύμα του κτιρίου, γεγονός που προέκυψε από γενόμενη αυτοψία αρμόδιας δημόσιας αρχής και γ) η ψευδής υπεύθυνη δήλωση πληρότητας του φακέλου της εν λόγω κεραίας από την εταιρεία WIND.
     Τέλος θα ήταν σημαντικό να αναφέρουμε ότι την εν λόγω
κεραία κινητής τηλεφωνίας  την αντιληφθήκαμε εντελώς τυχαία στις 15/11/2013 μετά από την δειγματοληπτική μέτρηση της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Με τις συντονισμένες ενέργειές μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της, να προβεί μονομερώς η εταιρεία
WIND στην αποξήλωση της κεραίας της, στις 05/03/2014. Μετά από 3,5 μήνες κοπιαστικής και επίπονης προσπάθειας, καταφέραμε να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Να μειώσουμε την έκθεση στην μη ιοντίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των 132 ανήλικων παιδιών που ζουν στο δικό μας οικοδομικό τετράγωνο και γύρω από την εν λόγω κεραία. Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος διαβίωσής μας τόσο για εμάς που κατοικούμε γύρω από την εν λόγω κεραία, όσο και για τα 694 παιδιά που φοιτούν στα δύο σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την εν λόγω κεραία.
     Επειδή το αγαθό της υγείας του ανθρώπου είναι ανεκτίμητο και δεν επιδέχεται πειραματισμό ή αντιπαράθεση με αμφίβολα υλικά αγαθά της σύγχρονης τεχνολογίας, των οποίων η εξασφάλιση συνήθως προϋποθέτει τη διακινδύνευσή του, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της υγείας μας, για την αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος διαβίωσής μας και για την καθιέρωση – θέσπιση κριτηρίων και μηχανισμών, ώστε ο άνθρωπος ως άτομο και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου να ζει σε υψηλής ποιότητας περιβάλλον, μέσα στο οποίο να προστατεύεται η υγεία του και να ευνοείται η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.