40η Αιμοδοσία

Στο πλαίσιο40η Αιμοδοσία της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διοργάνωσε την 40η εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 , στη Στέγη πολιτισμού «Γιάννης Ρίτσος», για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Η προσέλευση των κατοίκων  εθελοντών αιμοδοτών, ήταν πρωτοφανής. 100 περίπου εθελοντές αιμοδότες έδωσαν το δυναμικό «ΠΑΡΩΝ» και σε αυτή μας την προσπάθεια, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Πρωτοφανής όμως ήταν και η  αναλγησία της πολιτείας, που θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των κινητών μονάδων, τίναξαν στον αέρα το προγραμματισμό της αιμοδοσίας.

Ο Δήμος μας στεκόμενος στο ύψος των ανθρώπινων αναγκών, έστειλε δικό του όχημα για να μεταφερθούν τα υλικά της αιμοδοσίας (κρεβάτια, ψυγείο, ιατρικά όργανα ), ενώ άλλοι δήμοι ακύρωσαν την αιμοδοσία. Οι νοσηλευτές του “ΑΤΤΙΚΟΝ” και οι υπάλληλοι  της Κοινωνικής μας υπηρεσίας, με το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, με υπομονή και υπερβάλλοντας εαυτόν, εξυπηρέτησαν τη δράση μέχρι και την προσφορά του τελευταίου αιμοδότη στις 3.30 το μεσημέρι.
Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και ευχόμαστε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι συνάνθρωποί μας, ώστε να υλοποιηθεί  ο στόχος  «Κάθε Δημότης & Αιμοδότης».