ΙΔΕΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΙΔΕΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Λόγω της γενικότερης κατάστασης που ζούμε κι είμαστε όλοι σπίτι για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, σκεφτήκαμε να συνδράμουμε κι εμείς έστω και λίγο σε αυτή την «περιπέτεια» και την «δοκιμασία» που περνάμε όλοι μας.

Όλοι μαζί μένοντας στο σπίτι και ακολουθώντας τους κανόνες του ιατρικού συλλόγου θα το ξεπεράσουμε. Προτείνουμε ιδέες έτσι ώστε να περάσετε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας! Απολαύστε το! Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε πόσα μπορούν να καταφέρουν αυτά τα μικρά πλασματάκια!

Φτιάξτε άλμπουμ και τραβήξτε φωτογραφίες αποθανατίζοντας τα «κατορθώματα – θαύματα» των παιδιών σας και κρατήστε το ως ενθύμιο.

Οι ιδέες μας είναι χωρισμένες ανά κατηγορία. Η κάθε κατηγορία βοηθά τα παιδιά, εκτός από την δημιουργική απασχόληση και την διασκέδαση, να ενισχύσουν κάθε τομέα ανάπτυξης ξεχωριστά βάση παιδαγωγικών αρχών.

Εμείς σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση, υπομονή και δύναμη σε όλους!!!

Προτάσεις με Φύλλα Εργασίας…

Προτάσεις με Βιβλία – Παραμύθια – Ιστορίες και Μύθους…

Προτάσεις για παιδικά τραγούδια…

Γωνιές Δραστηριοτήτων…..

 

Όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, εξαιτίας του Covid– 19, οι ιδέες μας θα ανανεώνονται. Ευχόμαστε σύντομα να περάσει όλο αυτό και οι παιδικοί σταθμοί να γεμίσουν από τα παιδιά μας. Μας λείπουν!!! Μας λείπει το γέλιο τους, οι φωνούλες τους, το κλάμα τους το παράπονό τους, το νάζι τους, μα πάνω από όλα μας λείπει η αγκαλιά τους!!!

Υγεία και δύναμη σε όλες τις οικογένειες.

Και μην ξεχνάτε :

«Όσο υπάρχουνε στον κόσμο παιδιά…

Ζώα και λουλούδια…

Μην φοβάστε!

Όλα θα πάνε καλά!»

Νίκος Καζαντζάκης

«Λίγο ακόμα θα ιδούμε τις αμυγδαλιές να ανθίζουν, τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο, τη θάλασσα να κυματίζει

Λίγο ακόμα,

να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»

Γεώργιος Σεφέρης