Δήμος Πετρούπολης
Γωνιά Βιβλιοθήκης.

Αρχίζουμε από αυτήν την γωνιά διότι το βιβλίο στην ζωή μας είναι πολύ σημαντικό. Οφείλουμε από μικρή ηλικία να ωθούμε τα παιδιά στο διάβασμα βιβλίων.
Πρέπει να μάθουν να χειρίζονται σωστά το βιβλίο , να το αγαπήσουν γεγονός που θα τα κάνει καλούς αναγνώστες και θα τα οδηγήσουν στην επιθυμία να θέλουν να μάθουν να διαβάζουν. Είναι αποδεδειγμένο πως ακόμη και παιδιά 18 μηνών είναι σε θέση, αν ξεκινήσουν νωρίς και σωστά, να χειριστούν με σεβασμό και άνεση το βιβλίο που «διαβάζουν».
Για την  γωνιά βιβλιοθήκης  χρειαζόμαστε είτε τραπεζάκι με 2-3 καρέκλες είτε μαξιλάρες όπου τα μικρά παιδιά, κι όσοι θέλουν να νιώσουν παιδιά να καθίσουν συγκεκριμένη ώρα για ανάγνωση και γιατί όχι και για αφήγηση….
Από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι φανερό πως η γωνιά βιβλιοθήκης αποτελείται, καταρχήν, από ράφια που βρίσκονται στο ύψος των παιδιών. Έχει γύρω μαξιλάρες για να μπορούν να ξαπλώνουν και να ηρεμούν χαζεύοντας τα βιβλία.
Τα βιβλία για τα  παιδιά, είναι, κυρίως, ιστοριούλες, ποιήματα και βιβλία γνώσεων. Τα παιδιά λοιπόν τα κοιτάζουν όποτε θέλουν μόνα τους. Ζητούν από τον ενήλικα να τα διαβάσει ή αυτός τους προτείνει κάποια στιγμή κάποιο που του αρέσει ή που μπορεί να τα βοηθήσει σε μια απορία τους.
Ο ενήλικας διαβάζει, εξηγεί. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Και δείχνει όλο τον ενθουσιασμό του και την υπομονή του κάθε φορά που το παιδί, του ζητά να του διαβάσει για πολλοστή φορά την ίδια ιστορία…
Θα μπορούσατε να διαβάσετε βιβλία και στο internet επισκεπτόμενοι:
την Ανοικτή Βιβλιοθήκη
την Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Προτεινόμενα: