Γνωριμία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης.

Γνωριμία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πετρούπολης.
Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1988 και στεγάζεται στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας & Αθανασίου Διάκου.
Σκοπός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πετρούπολης είναι η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και η ελεύθερη, ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στη γνώση, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Η Βιβλιοθήκη του Δήμου μας είναι μια σύγχρονη, ενημερωμένη, δανειστική βιβλιοθήκη που εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της πόλης, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Στη διάθεση των χρηστών υπάρχουν τα τμήματα των παιδικών βιβλίων και των βιβλίων ενηλίκων, αλλά και το τμήμα του πληροφοριακού υλικού που περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες, λεξικά κ.ά..
Η συλλογή των βιβλίων απαριθμεί 16.400 τόμους και καλύπτει όλες τις κατηγορίες της γνώσης. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αφορά τον τομέα της Λογοτεχνίας (ελληνική & ξένη), αλλά και άλλους τομείς της γνώσης, όπως Ψυχολογία-Φιλοσοφία, Θρησκεία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλώσσα, Θετικές Επιστήμες, Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Τέχνες και Ιστορία-Γεωγραφία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι βρίσκεται σε διαδικασία μηχανογράφησης του υλικού της, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού καταλόγου, ο οποίος θα διευκολύνει τη διαδικτυακή πρόσβαση των χρηστών.
Καταγράφει σήμερα πάνω από 1.000 ενεργά μέλη, ενώ στοχεύει στην αύξησή τους μέσα από την ενημέρωση των πολιτών για τη χρηστικότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία είναι δανειστική και διαθέτει δωρεάν τα βιβλία στα μέλη της.
Η εγγραφή των μελών πραγματοποιείται με απλή διαδικασία (προσκόμιση της ταυτότητας και βεβαίωση κατοικίας) και οι αναγνώστες παίρνουν άμεσα την κάρτα μέλους και μπορούν πλέον να δανείζονται δωρεάν τα βιβλία της προτίμησής τους.
Τέλος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης πραγματοποιεί πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως παρουσιάσεις βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την πνευματική διεύρυνση και την ψυχαγωγία των μελών της.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης λειτουργεί:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 09:00 ως τις 14:00

Τετάρτη από τις 15:00 ως τις 20:00

Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου, 2ος όροφος

Τηλέφωνο : 210-5025250

email: librarypetroupolis@gmail.com

Ηλεκτρονικός κατάλογος βιβλιοθήκης: https://petroupolislib.openabekt.gr/