«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2020»: Ο ΠΑΠOYΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ

«Ο παπουτσωμένος γάτος» έρχεται στο «Φεστιβάλ Πέτρας» την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020. Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, ανεβάζει το πασίγνωστο παραμύθι του Γάλλου συγγραφέα ΣΑΡΛ ΠΕΡΩ που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους!

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του Θεάτρου (είσοδος στο θέατρο, τοποθέτησή στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο πιο παιχνιδιάρης Γάτος όλων των παραμυθιών ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ό,τι έχει, ενώ στον τρίτο ένα τσουβάλι με έναν Γάτο!
Ο Γάτος όμως δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος!
Μιλάει σαν άνθρωπος! Φοράει μπότες! και πάνω από όλα είναι έξυπνος!

Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο να βγάλει στην αρχή χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία θα καταφέρει να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Ηθικό δίδαγμα:
Το έργο εκτός από διασκεδαστικό είναι συνάμα και διδακτικό, γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης
Ερμηνεύουν: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Πέτρος Γρύλλος, Σάββας Γραμματικός, Ελευθερία Μπουρανη
Σκηνικά: Πασχαλιά Ζαπάλπτα
Κοστούμια: Σήλια Δεμίρη
Πρωτότυπη Ζωντανή Μουσική: Ελένη Καρβέλη
Στίχοι: Κατερίνα Αναστασίου

Θέατρο Πέτρας: Τρίτη 25 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση: «Ο ΠΑΠOYΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ»
Ώρα έναρξης: 21:00, Διάρκεια: 80’
Τιμές εισιτηρίων: Παιδικό 6 ευρώ, Ενηλίκων 7 ευρώ

Εξώφυλλο της παιδικής παράστασης "Ο Παπουτσωμένος Γάτος".