ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κατόπιν έντονων πιέσεων/παρεμβάσεων του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας/Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής στην Υφυπουργό Παιδείας, και μετά από παρέμβαση του γραφείου Πρωθυπουργού, μας ενημέρωσαν ότι έχει αρχίσει η διαδικασία προετοιμασίας για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου (πίσω από το κλειστό γυμναστήριο), προκειμένου να στεγαστεί το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Η μελέτη για τις εργασίες τοποθέτησης των προκάτ κατασκευών έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε να είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα σε λιγότερο από δύο μήνες, ενώ θα υπάρξει σαφής και δεσμευτική ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους μαθητές, αλλά και με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κ. Αλεξόπουλο, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη εναλλακτική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, μέχρι την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων οικίσκων.