Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δράση που περιλάμβανε «Πίστα Κυκλοφοριακής Αγωγής» και «Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου», στον Πολυχώρο Αναψυχής & Άθλησης «ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ» (στα γήπεδα της Αγίας Τριάδας), σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό – Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας», υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοίκησης, Προγραμματισμού και Οικονομικών Θοδωρή Λάππα.
Στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, τα παιδιά οδηγώντας τα ποδήλατα και τα πατίνια τους είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί αλλά και ως οδηγοί και να έρθουν σε επαφή με τα βασικά σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.
Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ασκήσεις δεξιοτεχνίας ποδηλάτου – πατινιού εντός του γηπέδου μπάσκετ.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ως αναμνηστικό, ένα έντυπο για το ποδήλατο και ανακλαστήρες ακτίνων ποδηλάτου από τον Δήμο Πετρούπολης, καθώς και το βιβλίο «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και ένας φάκελος με γραφική ύλη, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, στον χαιρετισμό του προς τα παιδιά μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία, καθώς συμβάλλει στην απόκτηση σωστής και τυπικής οδικής συμπεριφοράς και ευχήθηκε στα παιδιά να χαρούν τη διαδρομή, να παίξουν και να διασκεδάσουν!
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός και πλήθος κόσμου.