Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τρεις πρώτες δράσεις του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτες δράσεις του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Δημητρίου έκθεση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και ποδηλάτου. Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν άμεσα οι εταιρείες PEUGEOT με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 208 και η εταιρεία COCO-MAT.BIKE με το ξύλινο ηλεκτρικό της ποδήλατο. Κατά τη διάρκεια της δράσης οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα γνωριμίας με την ηλεκτροκίνηση και τα οφέλη της. Στόχος του Δήμου Πετρούπολης ήταν η ενημέρωση των πολιτών σε ηπιότερες και μη ρυπογόνες μετακινήσεις στην πόλη μας. Παρόντες στη δράση ήταν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Κ.Ε.Π. Κατερίνα Σταματοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κυριάκος.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε Πεζοπορική διαδρομή από την πλατεία Αγίου Δημητρίου μέχρι την Κορυφή “Ζαχαρίτσα” στα 452μ. υψόμετρο σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης όπου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής. Η πεζοπορία διήρκησε περίπου τρεις ώρες και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από τη κορυφή το “Θριάσιο πεδίο” και τον χώρο όπου είχε πραγματοποιηθεί η Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ταυτόχρονα, έγινε μία μικρή ξενάγηση της πανίδας και χλωρίδας του βουνού και αναφορά ως προς τα ιστορικά και περιβαλλοντικά στοιχεία με ιδιαίτερο σχολιασμό για την “Φρυκτωρία” που διασώζεται ακόμη στο σημείο εκείνο. Στη δράση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Κ.Ε.Π. Κατερίνα Σταματοπούλου.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Ν. Παξιμαδά Δράση Ζωγραφικής από το Τμήμα ΑμεΑ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πετρούπολης. Τα μέλη του τμήματος, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους μία ιδεατή Πετρούπολη, φιλική, προσβάσιμη και απαλλαγμένη από θορύβους & ρύπους! Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό θέμα της EUROPEANMOBILITYWEEK είναι η «Κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για όλους» και στον Δήμο μας πραγματοποιούνται μια σειρά από δράσεις, προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19.

Ως εκ τούτου οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και κατά τη διάρκεια των δράσεων θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
Για το λόγω αυτό και προκειμένου να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε να επεκτείνει το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης των δράσεων (από μία εβδομάδα σε 20 ημέρες).